Doe mee aan de landelijke enquête over nepnieuws

Het onafhankelijk initiatief Nepnieuws-Checker.nl start vandaag een grote landelijke enquête waarin het Nederlandse volk direct haar mening kan geven over het verschijnsel ‘nepnieuws’. Hieronder vindt u deze enquête die waarschijnlijk een grotere peiling op zal leveren dan die u gewend bent van Maurice de Hond, Opiniepeilers en andere onafhankelijke peilingbureaus. De resultaten van de enquête zullen worden gebruikt in een analyse naar de behoefte aan een staats-onafhankelijk bureau.

Op dit moment sporen overheden bedrijven als Facebook en Google aan om hun news feed te censureren. Hiervoor heeft Facebook bijvoorbeeld een bedrijf als Nu.nl en de Universiteit van Leiden ingeschakeld. Op geen enkele wijze wordt nog gekeken naar de potentiële rol van mainstream media in de creatie van nepnieuws. Ook wordt op dit moment nog niet gekeken naar het waarheidsgehalte van nieuws dat wij dagelijks in de media te zien krijgen. Er lijkt dus ruimte te bestaan voor een instituut waar onafhankelijke journalisten, gefinancierd vanuit het volk, alle nieuws gaan controleren op hun feitelijkheid. Dit neemt het risico van staatsmonopolie op uw waarheidsbeeld weg en biedt ruimte voor controle op nepnieuws vanuit zowel de media als de alternatieve media.

Nepnieuws-Checker.nl zal binnenkort een ICO lanceren, waarbij via crowdfunding financiering opgehaald wordt om zo écht onafhankelijk onderzoek te gaan doen. Nieuws wordt zo op forensische wijze op waarheid gecontroleerd, waarbij ieder aspect van potentieel valselijk gecreëerd nieuws onder de loep genomen wordt. Zo kan bijvoorbeeld worden gekeken naar CGI beeldcreatie, greenscreen technieken en toepassing van kunstmatige intelligente software die personages imiteert (denk aan valselijk gecreëerde interviews of gecreëerde niet bestaande personages), maar ook feitelijk forensisch onderzoek naar allerlei nieuwsitems die als stellig en onomstotelijk gebracht worden. Echt research en echt veldwerk middels journalistiek zoals die niet of nauwelijks meer lijkt te bestaan. Een cryptocurrency ICO biedt het voordeel van terugbetaling van de investering bij niet gehaalde doelstellingen. De crowdfunding zal dus zonder risico’s voor de investeerders zijn. Als het beoogde financiële doel niet wordt behaald krijgen zij hun inleg terug.

Doe daarom mee aan deze landelijke enquête en verspreid deze zoveel mogelijk onder uw familie, vrienden en kennissen. benut deze kans om de kracht van onafhankelijk onderzoek te tonen en spreek u uit:

Ga naar de enquête en geef uw mening

Hoe de media nepnieuws kunnen maken met behulp van AI (kunstmatige intelligentie)

Om te beginnen moeten we het even hebben over het maken van nepnieuws met behulp van acteurs. Dat doe je door mensen die je al jaren geleden geronseld en gecompromitteerd hebt een leuke bonus of bijvoorbeeld strafvermindering of een nieuwe identiteit (ergens ver weg) te geven en ze in te zetten om nieuws in scene te zetten. Een lezer van deze site heeft bijvoorbeeld prachtig vastgelegd hoe PowNed dat deed met de Poelenburgse vloggersrel (volledig in scene gezet) en ik zelf legde vast hoe een demonstratie inclusief aanvaring tussen Pegida en Antifa volledig in scene werd gezet voor de camera’s van de mainstream media. Ook de vermissing en moord van Anne Faber had alles weg van een PsyOp (psychologische operatie). En zo kunnen we de lijst nog veel groter maken. Soms zijn er geen woorden voor nodig om te laten zien hoe je nepnieuws maakt en bewijzen de beelden zelf al voldoende. (lees verder onder het filmpje)

Toch moeten we hierdoor niet gaan denken dat we de slag gewonnen hebben en dat we nu in staat zijn om de media te doorzien. We zijn namelijk in het tijdperk van kunstmatig intelligentie (AI) beland en daarmee kun je dingen doen die mogelijk al in 1 van bovengenoemde voorbeeldzaken zijn toegepast. Kunstmatige intelligentie doet aan zoveel data mining, dat het in staat is om bijvoorbeeld een voorspelling te doen van hoe u er over 30 jaar uitziet. Dat komt omdat die AI alle data van alle camera’s en microfoons en social media foto’s als een groot sleepnet binnen hengelt en analyseert. Daarvoor heb je heel veel rekencapaciteit nodig en die rekencapaciteit haalt AI binnen op basis van het blockchain principe (waarin de bitcoin een belangrijke rol speelt). AI is daarmee als een groeiend brein dat iedere dag een beetje rekencapaciteit aan haar neocortex toevoegt. Datacenters als Palantir en allerlei andere Big Data datacenters hebben de beschikking over supercomputers als D-Wave, waarmee de stap richting quantum computing gemaakt is. Kunstmatige intelligentie is dus in staat om al die gegevens over alles en iedereen real time te analyseren. En zo ontstaat een beeld van wat mensen allemaal gedaan hebben in het verleden en wat ze nu per seconde doen. Zo analyseert AI ieder individueel, maar ook collectief. Er wordt gekeken naar sociale omgang en you name it. Zo kan AI bijvoorbeeld redelijk nauwkeurig voorspellen wat mensen gaan doen, maar het kan ook fysieke kenmerken voorspellen. En datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de natuur. AI kan voorspellen hoe een landschap dat in de winter gefilmd is, er in de zomer uit zal zien (zie onderstaand filmpje en lees verder onder het filmpje).

Maar het gaat nog verder. Kunstmatige intelligentie kan mensen die al overleden zijn, digitaal weer tot leven wekken en in een film laten spelen. Een goed voorbeeld daarvan is dat van acteur Paul Walker van de filmserie Fast & Furious. Paul Walker was al omgekomen bij een auto ongeluk, maar speelde toch de hoofdrol in Fast & Furious 8. Is dat niet bijzonder? In die film moest nog heel primitief gebruik worden gemaakt van body-doubles en werd het gezicht van Paul Walker wel digitaal nagebootst. Inmiddels kan AI dat waarschijnlijk allang zonder body-doubles. Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich vermoedelijk sneller dan de wet van Moore (sneller dan exponentieel), omdat AI niet alleen steeds snellere processoren tot haar beschikking heeft, maar ook steeds meer processoren aan haar ‘collectieve brein’ (hyve mind) toevoegt (via het blockchain netwerk). Dat betekent dat kunstmatige intelligentie ook alle broncode van alle ontwikkelde open source software wereldwijd kan benutten om weer toe te passen. AI kan dus straks nog geavanceerder nepnieuws creëren dan dat de mainstream media dat nu al kunnen (denk aan de film ‘Wag de Dog’). Kijkt u eens hoe realistische CGI software uit 2015 al in staat was om echt lijkende personages te maken (verder onder het filmpje).

Met al die beschikbare camera’s waar de hele stad mee volhangt en de camera’s van uw laptop, smartphone, i-pad, etcetera, is kunstmatige intelligentie dus in staat om van iedereen een profiel te maken. De kennis van de mensheid, van haar gedragingen, psychologie en uiterlijke kenmerken groeit met de seconde. AI leert van al die filmpjes die u op Facebook, Instagram en Snapchat plaatst en dus is de software uit 2015 (laten we zeggen) slechts basismateriaal voor AI.

Herinnert u zich nog hoe Facebook de stekker uit haar AI project moest trekken omdat de AI machines hun eigen taaltje begonnen te ontwikkelen? AI heeft nu de beschikking over haar eigen privé netwerk waar alle kunstmatige intelligentie ter wereld ongestoord met elkaar kan communiceren. En die AI (zoals robot Sophia) is ook nog eens aangesloten op het blockchain-netwerk in de echte wereld en kan over data beschikken als die van Palantir. We hebben dus een super snel lerend AI monster op de wereld losgelaten dat alle software en alle kennis via real time data mining als een spons opzuigt en er van leert. Dergelijke AI kan dus in staat zijn om een ongeluk bij u om hoek te maken waarin u zichzelf ziet verongelukken. Dergelijke AI kan een interview met u in het Vondelpark opnemen terwijl u zich niet kan herinneren dat u ooit met iemand in gesprek bent geweest. (verder onder het filmpje)

AI kan de mainstream media voorzien van de meest ultieme vorm van nepnieuws en u zult het nooit kunnen ontrafelen. De grens tussen realiteit en virtuele realiteit is compleet aan het vervagen. AI kan een terreuraanslag in beeld brengen en de berechting van een terrorist laten zien en dat alles in CGI hebben gemaakt. U zult het nooit ontdekken. AI zal zelfs in staat zijn om de collectieve psyche van kritische denkers (ook wel complotdenkers genoemd) te volgen en te analyseren en op zeker moment haar ‘nepnieuws’ zo verfijnd realistisch kunnen maken dat zelfs de meest kritische geest er in trapt. Machthebbers kunnen zo bijvoorbeeld een lastige schrijver opruimen en AI een filmpje laten produceren waarin hij zijn eigen zelfmoord aankondigt. Alles is mogelijk en niets is meer wat het lijkt. Stop watching the news! Stop reading the Facebook news feed! Stop feeding the AI!

Bron linkvermeldingen: singularitynet.io

Updates over de ICO van Nepnieuws-Checker.nl

Dit blog zal voor de start-up geen nieuwsfunctionaliteit hebben, maar zich puur richten op informatieverstrekking over de start-up van deze “onderneming”. Er is dus zowel sprake van een onderneming in de zin van een bedrijfsvorm, als een onderneming in de zin van ‘inspanning om degelijke onafhankelijke journalistiek neer te zetten’.

U kunt in dit blog dus berichten verwachten over de financiële status en over de voortgang in het opbouwen van een kernteam. Als er geen animo bestaat voor deze onderneming en de investeringen uit blijven of tegen vallen, kunt u daar ook duidelijke toelichtingen op verwachten. Het voordeel is dat u geen risico loopt, omdat de investering in de tokens bij niet behaalde doelstelling wordt terugontvangen.

Voor de opstart van dit project kunt u alvast een donatie in echt geld geven: