Over ons

De website nepnieuws-checker.nl is een initiatief van de Stichting Martin Vrijland. De lancering van de ICO is dan ook een initiatief van de schrijver/onderzoeker Martin Vrijland.

Zodra via de (pre) ICO de eerste crowdfunding doelstelling wordt behaald, zal er een kernteam worden samengesteld en zal de onderneming worden opgericht.

Zodra de eerste investeringsdoelstelling behaald is, zal dus een kernteam worden samen gesteld. De oprichting van de BV en het uitwerken & publiceren van de officiĆ«le ‘white paper’ (het ondernemingsplan met daarin een gedetailleerde terugverdienmodel voor de investeerders) is de tweede doelstelling. En zo zal trapsgewijs steeds worden gerapporteerd hoe de ‘onderneming’ zich ontwikkeld.

De derde doelstelling is dan dat de automatisering die zorgt voor de invulling van de smart-contracts (waaronder ook de winstuitkering valt), het verwerken van aangebrachte onderwerpen en de informatie die crowd sourcing binnenkomt en het opstellen van de smart-contracts waarbinnen de onderzoekers en journalisten opereren. Hiervoor zal een team van programmeurs moeten worden samengesteld.

Een vierde doelstelling is dan het feitelijk aanstellen van de redactie en journalisten.