Doe mee aan de landelijke enquête over nepnieuws

Het onafhankelijk initiatief Nepnieuws-Checker.nl start vandaag een grote landelijke enquête waarin het Nederlandse volk direct haar mening kan geven over het verschijnsel ‘nepnieuws’. Hieronder vindt u deze enquête die waarschijnlijk een grotere peiling op zal leveren dan die u gewend bent van Maurice de Hond, Opiniepeilers en andere onafhankelijke peilingbureaus. De resultaten van de enquête zullen worden gebruikt in een analyse naar de behoefte aan een staats-onafhankelijk bureau.

Op dit moment sporen overheden bedrijven als Facebook en Google aan om hun news feed te censureren. Hiervoor heeft Facebook bijvoorbeeld een bedrijf als Nu.nl en de Universiteit van Leiden ingeschakeld. Op geen enkele wijze wordt nog gekeken naar de potentiële rol van mainstream media in de creatie van nepnieuws. Ook wordt op dit moment nog niet gekeken naar het waarheidsgehalte van nieuws dat wij dagelijks in de media te zien krijgen. Er lijkt dus ruimte te bestaan voor een instituut waar onafhankelijke journalisten, gefinancierd vanuit het volk, alle nieuws gaan controleren op hun feitelijkheid. Dit neemt het risico van staatsmonopolie op uw waarheidsbeeld weg en biedt ruimte voor controle op nepnieuws vanuit zowel de media als de alternatieve media.

Nepnieuws-Checker.nl zal binnenkort een ICO lanceren, waarbij via crowdfunding financiering opgehaald wordt om zo écht onafhankelijk onderzoek te gaan doen. Nieuws wordt zo op forensische wijze op waarheid gecontroleerd, waarbij ieder aspect van potentieel valselijk gecreëerd nieuws onder de loep genomen wordt. Zo kan bijvoorbeeld worden gekeken naar CGI beeldcreatie, greenscreen technieken en toepassing van kunstmatige intelligente software die personages imiteert (denk aan valselijk gecreëerde interviews of gecreëerde niet bestaande personages), maar ook feitelijk forensisch onderzoek naar allerlei nieuwsitems die als stellig en onomstotelijk gebracht worden. Echt research en echt veldwerk middels journalistiek zoals die niet of nauwelijks meer lijkt te bestaan. Een cryptocurrency ICO biedt het voordeel van terugbetaling van de investering bij niet gehaalde doelstellingen. De crowdfunding zal dus zonder risico’s voor de investeerders zijn. Als het beoogde financiële doel niet wordt behaald krijgen zij hun inleg terug.

Doe daarom mee aan deze landelijke enquête en verspreid deze zoveel mogelijk onder uw familie, vrienden en kennissen. benut deze kans om de kracht van onafhankelijk onderzoek te tonen en spreek u uit:

Ga naar de enquête en geef uw mening

2 gedachten over “Doe mee aan de landelijke enquête over nepnieuws”

  1. Politiek, overheid en defensie zijn niet nodig!
    Een gelijk systeem waar iedere burger in mee mag beslissen is het enige wat nodig is.
    Stemmen op politiek is nep! Defensie is niet nodig want oorlogen worden juist gecreëerd door dit orgaan. Nederland wordt enkel digitaal aangevallen. Tijd voor een nieuw systeem! We zijn klaar met deze nep maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *